Monet sivustot ovat rajoittamattomia Internetissä viihdyttää sinua ja lievittää tylsyyttä. Voit joko maksaa tai saada viihdettä ilmaiseksi pelaamalla nettipelejä. Voit pelata backgammonia, nappuloita ja nappuloita verkossa joidenkin myyntipisteiden kautta.

Oletetaan, että olet kiinnostunut pelaamaan backgammonia internetissä. Siinä tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa: pelata ihmisvastustajaa vastaan, tai jos et halua olla suoraan tekemisissä jonkun kanssa, tietokone voi myös pelata backgammonia verkossa.Voit vierailla monilla verkkosivustoilla, jos etsit backgammonia. Voit valita, haluatko pelata rahapalkinnoista tai sijoittua parhaiden pelaajien joukkoon.

Gammon Village.com lupaa nautinnollista backgammon-peliä verkossa. Tämä verkkosivusto väittää, että sitä käyttäessäsi ei ole Java- tai selainongelmia. Tämä sivusto tarjoaa nopeat ja vakaat yhteydet backgammonia varten. Siinä on myös vaikuttava grafiikka ja viihdyttävä pelattavuus. 24/7-asiakastuki on käytettävissä verkossa ja elää kaikissa pelaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Sinun tulisi tietää, että ohjelmisto tukee useita kieliä, kuten portugalia, tanskaa ja japania, kun lataat sen.

Realistisella 3D Backgammon.com-sivustolla on valtava pelaajaverkosto, jonka avulla voit pelata online-backgammonia eri tasoja vastaan. Nämä pelaajat saapuvat kaikkialta maailmasta ja ovat käytettävissä hauskanpidon ja rahapalkintojen vuoksi. Jokaiselle pelaajalle annetaan sijoitus jokaisen pelin lopussa. On tärkeää huomata, että kaikki pelit ovat ajastettuja. Ohjelmiston lataaminen vie vain 5 minuuttia, ja sen jälkeen voit osallistua jännittäviin yksin-, moninpeli- ja istuntopeleihin. Voit myös nauttia backgammonista ilmaiseksi, mukaan lukien mahdollisuus liittyä liigaan.

Motiivi on Java-sovellus, jonka avulla voit pelata backgammonia verkossa. Sitä voidaan käyttää Netscape- tai Internet Explorer -selaimilla. The motif on vain tietokoneella pelattava peli. Yahoo Games on toinen verkkosivusto, joka vaatii Java-käyttöjärjestelmällä varustetun verkkoselaimen. Sen avulla käyttäjät voivat pelata backgammonia verkossa tietokonevastustajia vastaan sekä muita pelaajia vastaan. Yahoon kautta voi pelata ilmaiseksi, mutta premium-palvelut edellyttävät, että tilaat edistyneempiä ominaisuuksia, kuten liigoihin liittymistä.

BKG 9.8 oli ensimmäinen tietokonevastustaja. Hans Berliner ohjelmoi sen PDP-10:llä 1970-luvun lopulla kokeeksi, jolla arvioitiin laudan asemia.BKG 9.8 ei pystynyt pelaamaan hyvin matalan tason pelaajia vastaan sen varhaisissa versioissa. Berliner kuitenkin huomasi, että vaiheenvaihdot olivat ohjelman kriittisin virhe. Berliner käytti sumean logiikan perusperiaatteita tasoittaakseen vaiheiden välistä siirtymistä. BKG 9.8 oli valmis pelattavaksi silloista maailmanmestaria Luigi Villaa vastaan. Se voitti ottelun 7-1. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ohjelmisto oli voittanut maailmanmestarin. Tämä oli kuitenkin enimmäkseen tuuria, sillä tietokone sai paremmat nopanheitot kuin vastustajansa.

1980-luvulla backgammonia pelaavien ohjelmistojen kehittäjät alkoivat kokea valtavaa menestystä käyttämällä neuroverkkomenetelmää. IBM:n Gerald Tesauro kehitti TD-Gammonin. Se oli ensimmäinen tietokoneohjelma, joka pelasi asiantuntijatasolla. Tämän ohjelman neuroverkon kouluttamiseen käytettiin temporaalista differenssioppimista. Tämä data tuotettiin itsepelistä.

Tämän tutkimuksen pohjalta on kehitetty kaksi nykyaikaista kaupallista ohjelmaa, Jellyfish (toteutettu Java shareware BGBlitz) ja Snowie (freeware GNU Backgammon), jotka pelaavat samalla tasolla kuin huippuihmispelaajat. Nämä ohjelmat eivät eroa ihmislapsista, vaikka niillä ei olekaan “painotaulukoita”. Tämä johtuu siitä, että se vaatii tuntikausien toistuvaa neuroverkon harjoittelua.

  • On mielenkiintoista verrata backgammon- ja shakkiohjelmien kehitystä.
  • Neuraaliverkot ovat backgammonissa parempia kuin kaikki muut menetelmät. Raakavoimahaku, johon liittyy hienostunutta karsintaa ja jatkojalostusta, toimii paremmin kuin neuroverkko shakissa.
  • Tietokonelaitteistojen tehon jokainen kehitys on tehnyt shakkiohjelmista entistä kestävämpiä. Backgammon-ohjelmat näyttävät kuitenkin olevan hieman vahvempia, kun laskentateho kasvaa.
  • On epäselvää, onko paras tietokone vai paras ihminen kaiken kaikkiaan paras backgammonissa ja shakissa. Useimmissa muissa peleissä jompikumpi on vahvempi.
  • Perusstrategioita on kolme. Pelin edetessä sinun on pystyttävä vaihtamaan suunnitelmien välillä välittömästi.

Saarto

Estääksesi vastustajan 1 pisteen nappuloita sinun on rakennettava 6 tuuman muuri nappuloita. Muuri voidaan rakentaa mihin tahansa 11- ja 2-pisteen välille. Kun se on valmis, sekoitat sen kotilaudallesi. Tämä strategia on paras pelin alussa.

Blitz

Siinä suljet kotilaudan nopeasti pitäen vastustajan omalla palkillasi. Jos vastustajasi heittää aikaisin kakkosen ja siirtää sitten yhden nappulan 1-pisteestäsi kohti 3-pistettäsi ja sinä heität 5-5, sinulla on mahdollisuus pelata 6/1, 6/1, 8/3, 8/3. Olet nyt sulkenut puolet sisälaudastasi, ja vastustajasi on vakavissa vaikeuksissa.

Selkäpeli

Sinulla on vähintään kaksi ankkuria vastustajasi laudalla. Ankkuri on piste, jossa on enintään kaksi nappulaa. Parhaiten voit parantaa mahdollisuuksiasi, kun olet huomattavasti jäljessä. Ankkurit on sijoitettava vastustajan alimpaan pisteeseen tai vierekkäisiin pisteisiin, joiden välissä on yksi piste. Tehokas takapelaaminen vaatii ajoitusta. Loppujen lopuksi ei kannata pitää kahta ankkuria ja kiinteää muuria kotilaudallasi, jos ne on poistettava heti. Tässä tilanteessa on parasta pitää vastustajan nappulat tangolla. Näin voit säilyttää asemasi, kunnes he antavat sinulle mahdollisuuden lyödä.Ihmisten odotetaan valitsevan selkäpelin heti alussa. Tämä on virhe. Takapeli on tappiollinen strategia. Se on sitä, että häviät vähemmän, jos sinulla on jo tappio.